Välkommen till Uknadalen och Vindommen

Kom och upplev naturaktiviteter i vacker svensk miljö! Här bjuds ni på en mångfald av härliga aktiviteter för såväl den aktiva barnfamiljen & aktiva par som reser utan barn.
Besök våra Reseguider som ger en översikt av naturområdet och ger förslag på mer aktiviteter i dess närhet. Vill du veta vad som finns mer att göra lokalt i bygden så klickar du på våra Minireseguiden Vindommen & Minireseguiden Uknadalen.
Nedan beskrivs ett axplock av de Aktiviteter som vi erbjuder under 2016 och du kan även söka naturskönt Boende samt Smak äventyr.
VÄLKOMNA HIT!

Uknatallriken

- de allra finaste råvarorna från vår trakt

Uknatallriken

Uknatallriken varierar från anläggning till anläggning. På restaurangen skapas tallriken med de råvaror som finns tillgängliga för säsongen. Har fiskelyckan varit god innehåller den gös eller kräftor. Under hösten ändrar den karaktär. Vildsvin annat vilt och svamp blir vanligt på menyn. Det som återkommer över hela året är rökt lamm, fläsk och nötkött. Samarbetet med bonden inspirerar till nya grödor och nya rätter. Läs mer

Vindommenröra

- en salig röra

Vindommenröra

Vad kan man finna som gör regionen speciell? Jo, mat. I år arbetar flera matentreprenörer med "Vindommenröran". Från Smultronboda sprids doften från röken. Med alspån och eneflis blir det rökta lammköttet en av ingredienserna i röran. Blandat med bl.a yoghurt är den en raritet som återfinns på landgången, i smörgåstårtan, i den bakade potatisen eller på våfflorna. Läs mer

 • Gösfiske
  Gösfiske, Rumma Jakt, Fiske & Naturupplevelser

  Gösfiske fr 1490 kr per person
  Inkl boende 2 dygn, 3 dagars fiskekort, båt m motor, djupkartor, Minimum 2 personer.

  Läs mer...

 • Prova att dreja
  Prova att dreja (2)

  En helgkurs i keramik om-
  fattar 5 tim på lördagen, 4
  tim på söndagen.
  Priset är 700 kr plus materialkostnad.

  Läs mer...

 • Familjeridning Islandshästar
  Klapp & Rid

  Ridning för de små, 30 min. Möjlighet att kela med djuren på gården. Pris 100 kr/barn. 

  Läs mer...

 • Grillkvällar Cafe Kårtorp
  Grillkvällar

  Kött från våra nära gårdar grillas, ni plockar fritt av våra goda tillbehör. Onsdagar hela juli och halva augusti. Underhållning!  Pris:185 kr/pers.

  Läs mer...

 • Glasbruket Lilla Återbruket
  Glashyttan Lilla Återbruket

  Glashyttan Lilla Återbruket arbetar med traditionella metoder och omformar flaskor, burkar och fönsterglas till nya konst- och bruksföremål. Butiksförsäljning.

  Läs mer...

 • Rida islandshästar
  Turridning

  Turridning på islandshästar. Välj mellan 1-2 timmes tur. Prisex.
  450 kr/pers/ 2 timmar.

  Läs mer...

annons